Als gerenommeerde partner in techniek en duurzaamheid beschikken we als organisatie en medewerker over de certificaten die van belang zijn om ons vak uit te oefenen.

ISO 9001:2015

Wij zijn sinds 2013 ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 wordt gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf.

ISO 9001 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven:

Hiermee zijn we als Duits continu bezig en willen ons telkens verbeteren.

ISO 3834-2

Sinds 2019 zijn we in het bezit van ISO 3834-2. De NEN-EN-ISO 3834 certificering is een international erkend kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden. In deze norm worden alle werkzaamheden op het gebied van lassen omschreven. De ISO 3834 is een kwaliteitsnorm die betrekking heeft op de gehele lasorganisatie. Deze certificering geeft het bewijs dat Duits op het gebied van lastechnische werkzaamheden alle kwaliteitseisen heeft gewaarborgd.

ISO 15085-2

De EN 15085-norm is ook een reeks normen van het Europees Comité voor Normalisatie, dat de criteria voor productie, revisie en onderhoud van spoorwegvoertuigen en onderdelen bevat. De principes van deze norm zijn van toepassing op de productie en het onderhoud van spoorwegvoertuigen en -onderdelen en op de gelaste productie van metalen materialen. Lasstudies worden gedefinieerd als speciale methoden voor deze processen.

Bij de productie van spoorwegvoertuigen en -apparatuur zijn hun levensduur en hun vermogen om onder dynamische belasting te werken belangrijke punten. Daarom is lastechnologie erg belangrijk in de productie. Om deze reden moeten bij het productie- en productieproces van spoorwegvoertuigen de processen in overeenstemming zijn met de EN 15085-standaard en lastechnologie en goed worden geëvalueerd.

Het EN 15085-certificaat bewijst dat we over het juiste kwaliteitsniveau beschikken bij de productie van voertuigen en apparatuur voor het spoorwegsysteem.

NEN EN 1090-2

In EN 1090-2 norm zijn de spelregels voor het vervaardigen van staalconstructies vastgelegd. Er is onder andere in geregeld hoe er omgegaan moet worden met uitvoeringsklassen (EXC’s), zagen, knippen, snijden, lassen, stralen en conserveren, maken van boutverbindingen, montage en toleranties. Het is van groot belang dat iedereen die in de staalbouw werkzaam is weet wat de technische eisen zijn voor het vervaardigen van staalconstructies.

Als bedrijf mogen we ons ISO 1090 gecertificeerd noemen dit betekent dat we een aantal zaken voor elkaar hebben. Zo is het verplicht om alle procedures en protocollen vast te leggen in een zogeheten kwaliteitsbeheersysteem, dat ook wel wordt aangeduid met de afkorting FPC wat staat voor Factory Production Control.

PED

De Richtlijn drukapparatuur (of Pressure Equipment Directive – PED) is van toepassing op het ontwerp, de fabricage en de conformiteitsbeoordeling van drukapparatuur en samenstellen met een maximaal toelaatbare druk van meer dan 0,5 bar, inclusief vaten, leidingen, veiligheidstoebehoren en drukaccessoires.

PED garandeert de veiligheid van drukapparatuur en maakt tegelijkertijd het vrije verkeer van producten in de EU mogelijk.

Doordat we deze certificering hebben mogen we onze eigen drukvaten bouwen mochten we deze nodig zijn in een project.

Goede doelen

Voor Duits is zaken doen gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen dat wij opbouwen door betrokkenheid bij onze medewerkers, klanten en relaties. Duits heeft echter niet alleen oog voor haar kernactiviteiten, maar voelt zich ook betrokken bij organisaties die zich inzetten voor het goede doel en onze lokale omgeving. Duits steunt jaarlijks meerdere goede doelen en lokale verenigingen.

Erkend leerbedrijf

Vakmanschap is de sleutel tot succes: met de juiste vakmensen in huis leg je de basis voor nu en de toekomst. Investeren in vakmanschap voor de toekomst vinden we als Duits belangrijk.

Wij zijn door Opleidingsbedrijf Metaal en Bedrijfsleven gecertificeerd als Erkend leerbedrijf. Dit betekend dat leerlingen bij ons een leerwerktraject en beroepsmatige ervaring opdoen conform de kwaliteitscriteria zoals bedoeld bij de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Voor meer informatie verwijzen we naar OBM-Oost.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?