Meer dan een kwart eeuw ervaring/denken in oplossingen


Sinds de oprichting timmert Duits voortdurend aan de weg. Er is flink geïnvesteerd in state of the art productie apparatuur en goed geschoolde vakmensen. Dit alles heeft geresulteerd in Duits zoals u het nu kent.
Door het aangaan van strategische samenwerkingsverbanden zijn we toonaangevend geworden in de duurzame energie oplossingen. Zoals het blauw in ons logo al aangeeft zijn we een organisatie met hoogstaande idealen, betrouwbaar en integer.

1991

Opgericht door Jan en Astrid Duits als productie-en handelsonderneming voor warmtewisselaars.

1999

Uitbreiding van productiegedeelte met 600m² door oud pand te vervangen door moderne productie ruimte.

2000

Overname productie gedeelte van Manus Holland te Zutphen.

2002

Overname productie gedeelte van Sloka, het huidige MPS.

2006

Overname productie gedeelte van S.A.B ( speciaal apparatenbouw) te Zutphen.

Uitbreiding met 600m2 productieruimte door aankoop naast gelegen pand en te verbinden met bestaande productieruimte. In deze hal is onze huidige RVS-afdeling gehuisvest.

2010

Duits is zijn tijd ver vooruit en besluit al tot aanschaf van een 3D-printer, als eerste in de regio.

2017

Begin van het jaar het bedrijf verkocht en overgedaan aan de nieuwe aandeelhouders.

Investeringen in state of the art lastafels, lasafzuiging en lashelmen met verse luchtsysteem voor zowel staal als RVS-afdeling.

Modernisering van het machinepark door aanschaf van DNM-6700, voorzien van 4ᵉ as. Dit geeft ons de mogelijkheden om onze modernisering en automatisering verder door te voeren om zo een efficiënte operatie te verkrijgen.

2018

PDM-systeem
Om de Engineering vraagstukken van de huidige tijd goed te kunnen uitvoeren en monitoren hebben we een PDM-systeem ingericht van Autodesk (Inventor en Vault).

ERP-systeem
Om onze interne processen optimaal te laten verlopen hebben we besloten om over te gaan naar de implementatie van Exact Online en Propos.

2019

Gaandeweg heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire machinefabriek met een voorliefde voor duurzaamheid en de kerncompetentie om complexe vraagstukken van haar klanten te vertalen naar maatwerk oplossingen.

De klant stellen we centraal door:

  • Leveren van uitstekende en gegarandeerde kwaliteit.
  • Het hebben van concurrerende prijzen.
  • Het ontzorgen, door een verlengstuk van de onderneming te zijn.

Introductie nieuwe slogan (Sustainable Solutions) om zo beter het duurzame in ons ondernemen en oplossingen, onze veelzijdigheid en onze internationale ambities te benadrukken.

Het verder integreren van de processen zal ook in 2019 prioriteit hebben binnen Duits om zo een efficiënt opererende organisatie te verkrijgen.

2021

De aandeelhouders van Duits Sustainable Solutions nemen de Zutphense Las Industrie (ZLI BV) over. Directeur-eigenaar Alfred Stokvis van Duits ziet daarmee een wens in vervulling gaan om zijn bedrijf uit te breiden, Gerard Keessen van ZLI is blij dat hij nu de toekomst van zijn bedrijf, waarvoor hij geen opvolger had, heeft veiliggesteld.